Kirkossa pidettiin jumalanpalvelus. Pappi puhui asioita rakkaudesta ja ihmisen velvollisuudesta Jumalan palvelijana, mihin kuului Hänen tahtonsa toteuttaminen kaikessa mitä ihminen tekee. Tämä puhe sai paikalla olevan seurakunnan nyyhkimään liikutuksesta, sillä he suorastaan söivät papin kädestä.
   
    Kaikki näyttivät olevan onnellisia ja yhteenkuuluvuuden tunne kasvoi kun musiikki alkoi soimaan. Pappi hoilasi virttä suureen ääneen ja sellaisella tunteen palolla, että pian koko kirkon väki liittyi mukaan. Ihmisiä nousi seisomaan ylistämään Jumalaa ja heidän kätensä löivät yhteen musiikin tahtiin. Kirkon täyttivät kovaääniset huudahdukset, jotka sisälsivät ylistystä Herralle ja hänen mahdilleen, papin vain yllyttäessä kirkkokansaa yhä suurempiin tekoihin uskonsa kautta. Sen jälkeen kaikki vähäinenkin kontrolli yleisöstä katosi. Osa alkoi puhumaan omituisia lauseita, jotka eivät kuulostaneet miltään kieleltä, kun taas osa kaatui maahan täristen samalla kun heidän suustaan valui valkoista vaahtoa. Muutamat halusivat lujittaa uskoaan tuskan kautta. Senpä vuoksi pappi jakoi ihmisille tulitikkuja, jotta he voisivat sytyttää itsensä palamaan ja niin ikään puhdistua maallisista synneistään. Yleisö oli kuin ekstaasissa ja he vaativat lahjaa Jumalalle. Niinpä pappi haki takahuoneesta valkoisia kaapuja ja ehdotti, että kirkossa olleet lapset kiedottaisiin niihin ja poltettaisiin kirkon alttarilla.
    "Älkööt surko lapsenne tähden! Jumala, Herramme, pitää kyllä huolta lampaistaan", pappi iloitsi, kun isät ja äidit suurella tarmokkuudella kietoivat itkevää jälkikasvuaan kaapuihin. Kaavut kasteltiin alkoholilla, ja pian kirkon alttarilla paloi viisitoista puolelta toiselle heiluvaa vaatemyttyä, ihmisten rukoillessa niiden äärellä. Palavan lihan inha lemu kuitenkin osoittautui liiaksi papin hajuaistille, joten hän komensi seurakunnan seuraamaan häntä pihalle, missä he aloittaisivat pyhän jumalaa palvelevan aktin nimeltään: Puhdistus.
    "Sillä mikä olisikaan otollisempi tapa palvella Jumalaa, kuin Hänelle epäuskollisten rankaiseminen Hänen puolestaan", pappi julisti ja kirkkokansa osoitti tyytyväisyyttään yhtyen suureen ylistyshuutoon Jumalalle: "Kauan eläköön Herra!"

    Vähän matkaa kuljettuaan ylistysvirsiä hoilaava satapäinen seurakunta tapasi ryhmän mopoilijoita kaupan pihalla, joiden nahkatakit ja halveksuttava asenne osoitti heidän olevan selvästi jumalanvastaista sakkia. Pappi kääntyi seurakuntansa puoleen, teki ylvään eleen ja huudahti:
    "Jumalan viholliset täytyy tuhota!" Tämän jälkeen hartaat uskovaiset hyökkäsivät mopoilijoiden kimppuun, joilla ei ollut hetkeäkään aikaa reagoida. Vihasta uhkuva kirkkokansa repi nuorten raajoja irti ja kynsivät läpi kiljuvien lapsien vatsojen ja sisälmysten. Maa täyttyi sisuskaluista ja verestä, jota virtasi viemäreihin. Kituvien ja kuiviin vuotavien nuorten äänet kaikuivat kaduilla, mikä ärsytti varsinkin taustalla tilannetta seuraavaa pappia. Äänen vaimentamiseksi kalloja alettiin murskaamaan asfalttiin ja niskat taitettiin joukkovoimalla nurin. Ensin saatettiin kuitenkin lainata rautatonkeja viereisestä rautakaupasta ja repiä kieli mylvijän suusta.
    "Jos puheesi ei ylistä Herraa, älä sano mitään", pappi saarnasi taustalla. Kielestä pulppuava veri sai nuoret nielemään verta sitä mukaan kun se täytti heidän kurkkujaan.
    "Jumalan tahdon toteuttamisesta saa nauttia, kunhan et nauti itse väkivallasta", pappi lohdutti kirkkokansan hiipuvaa omatuntoa. Joitakin nuoria päätettiin opettaa kaivamalla silmät heidän päästään, minkä tekemiseen pappi antoi erittäin tuskallisen ohjeen. Ensin mopo-poikaa pidettiin väkisin maassa, jonka aikana yksi seurakuntalaisista ottaisi molemmista silmäluomista kiinni pitäen ne väkisin auki. Tämän aikana toinen otti peukalon ja etusormen, ujutti ne silmän ylä- ja alapuolelle, jonka jälkeen hän puristi sormet yhteen. Sormien välissä hän tunsi silmänliikuttajalihakset ohkaisena nyörinä sormiensa välissä. Tällä hetkellä nuorukainen vielä tunsi kaiken. Sitten hän alkoi pyörittämään silmää ympäri, jonka aikana kuusi silmänliikuttajalihasta alkoivat ensin kietoutua toistensa ympärille ja sitten katkeilla yksi kerrallaan. Tämä toimenpide tuotti hirvittävää tuskaa ja silmän ns. "nyppäisy-hetkellä", nuori päästikin ilmoille vertahyytävän tuskanhuudon.

     Loppuviimeksi mitään selvää merkkiä mistään hävityksestä ei jäänyt, sillä luut revittiin lihasta ja hävitettiin lähimmäisiin roskiksiin, kun taas verinen liha poljettiin kaivonkannen raoista alas viemäriin. Rautakaupan pitäjä tarjosi mielellään vesihanaa ja puutarhaletkua, jolla asfalttiin jäänyt veri saatiin pestyä pois. Eihän kukaan nyt uskaltaisi kiistellä kirkon oppien kanssa siitä, mikä olisi oikein tai väärin. Kauempana pappi katseli tyytyväisenä seuraajiensa toimia ja sanoi hiljaa hymyillen:
    " 'Ja Jumala näki, että se oli hyvä.' Jumalanpalvelus on päättynyt tältä erää. Muistakaa tulla kirkkoon taas seuraavana sunnuntaina." Tämän jälkeen kirkkokansa palasi tyytyväisinä takaisin elämäänsä tietäen, että he olivat kunnon uskovaisia.